Доступність посилання

ТОП новини

Міністр Захарченко відсторонив керівника міліції Миколаївщини через події у Врадіївці


Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко наказом відсторонив від посади начальника УМВС України в Миколаївській області Валентина Парсенюка та керівника Врадіївського райвідділу міліції. Про це повідомляє управління зв’язків з громадськістю МВС України.

Таке рішення ухвалене через те, що інформація про напад на місцеву жительку за участю працівників міліції була надана керівництву МВС не в повному обсязі. Це не дозволило швидко розібратися у ситуації й призвело до заворушень, відзначають в управлінні зв’язків з громадськістю.

Тимчасовим виконувачем обов’язків керівника обласної міліції призначений перший заступник начальника Департаменту громадської безпеки МВС України Сергій Поготов, який уже перебуває на місці. У Врадіївці службове розслідування проводять фахівці основних підрозділів апарату МВС. Також на місце виїхала комісія на чолі з начальником Головного штабу Володимиром Березаном.

Тим часом, за фактом нападу на Врадіївський райвідділ міліції розпочате кримінальне провадження за частиною четвертою статті 296 (хуліганство, скоєне групою осіб) та за частиною першою статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. За повідомленнями миколаївських ЗМІ, сьогодні вночі райвідділ, який перед тим взяли штурмом і утримували місцеві жителі, був розблокований.

27 червня у Врадіївці Миколаївської області 29-річну дівчину знайшли на вулиці без одягу з ознаками насильства. Потерпілу шпиталізували до реанімації. 28 червня міліціонера і ще одного чоловіка затримали за підозрою в зґвалтуванні, розбійному нападі і завданні тяжких тілесних ушкоджень.

Потерпіла жінка вказує на причетність до зґвалтування ще одного працівника міліції, проте його колеги стверджували, що на день скоєння злочину він має алібі, бо перебував на чергуванні. За повідомленнями, цей правоохоронець є похресником начальника обласного управління міліції Валентина Парсенюка, відстороненого наказом міністра Захарченка.
XS
SM
MD
LG