Доступність посилання

ТОП новини

Лавров і Керрі не говорили про справу Сноудена


Сергій Лавров, Джон Керрі
Сергій Лавров, Джон Керрі
Держсекретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров провели переговори в рамках зустрічі глав країн Асоціації Південно-Східної Азії в Брунеї. Передбачалося, що вони обговорять сирійський конфлікт і справу американця Едварда Сноудена, якого Вашингтон розшукує за оприлюднення таємних даних.

Проте після розмови з Джоном Керрі Сергій Лавров заявив, що не говорив з ним про Сноудена з огляду на те, що «президент Росії Володимир Путін вже висловився з цього приводу». Напередодні Володимир Путін заявив, що Едвард Сноуден «може залишитися в Росії за умови, що перестане завдавати шкоди американським партнерам Мосвки». Також Володимир Путін виключив можливість екстрадиції Сноудена до США.

За деякими даними, Едвард Сноуден переховується у транзитній зоні московського аеропорту «Шереметьєво», куди він потрапив після втечі з Гонконгу.

Влада США розшукує Едварда Сноудена після того, як він розкрив ЗМІ інформацію про секретні програми стеження в американських спецслужбах. Сноудену, який раніше був співробітником Агентства національної безпеки США, висунули звинувачення у викраденні майна держави, умисному розголошенні таємної інформації й незаконній передачі оборонної інформації. За кожне з цих звинувачень йому загрожує по 10 років ув’язнення.

За деякими повідомленнями, Сноуден просить про притулок у 21 країні.
XS
SM
MD
LG