Доступність посилання

ТОП новини

Томенко: лист журналістів до Януковича з критикою опозиційних ЗМІ – це підігравання владі


Микола Томенко
Микола Томенко
Лист журналістів і політологів до президента з критикою опозиційних ЗМІ, які висвітлюють інцидент 18 травня, є одним із методів, що використовуються владою. Таку думку висловив у ефірі Радіо Свобода Микола Томенко, голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації, народний депутат від «Батьківщини».

«Наприклад, ви проводите мітинг – вони контрмітинг. Це методика рекрутування з середовища журналістів чи експертів тих людей, які мусять підігравати владі та правоохоронним органам», – повідомив політик.

Водночас Микола Томенко вважає, що закон в Україні не може захистити права журналістів, це може зробити лише взаємодопомога журналістів.

«У випадку медіа, якби була повна солідарність, було б набагато легше вирішувати питання. Як політиків, так і журналістів можна критикувати. У тому сенсі, що ми не можемо досягти повного консенсусу. Хоча ступінь активності захисту медіа-спільнотою своїх прав відчутно збільшився», – заявив Томенко.

Він також відзначив, що саме принципова позиція журналістів і експертів дала поштовх для створення слідчої комісії у справі розслідування побиття журналістів.

1 липня 50 журналістів і політологів написали листа до президента України Віктора Януковича, в якому вони скаржаться на упередженість опозиційних ЗМІ. На думку підписантів листа, обвинувачений у справі Вадим Тітушко змушений був застосувати спортивні навички виключно з метою самозахисту. А фігурантами у справі повинні бути всі учасники бійки, разом із журналістами Ольгою Сніцарчук і Владиславом Соделем.
XS
SM
MD
LG