Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Чехії іноземці протестували проти проекту нового закону про іноземців


У Чехії протестували проти проекту нового закону про іноземців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00

У Чехії протестували проти проекту нового закону про іноземців

У столиці Чехії Празі у вівторок відбулась акція протесту проти проекту нового закону про перебування іноземців, який нещодавно запропонував уряд країни. Понад двісті осіб зібрались навпроти Міністерства внутрішніх справ, щоб висловити свій протест проти пропонованих положень.

Наприклад, новий закон у разі ухвалення передбачатиме, що дозвіл на постійне проживання в Чехії може бути скасований у випадку, якщо іноземець матиме якусь заборгованість, а це вже суперечить і законодавству Європейського союзу.

Також новий законопроект пропонує надати спецслужбам право вето при вирішенні питань щодо проживання іноземців у Чехії, і в разі відмови пояснення її причини не передбачене.

На демонстрації була зачитана декларація проти ухвалення нового закону, серед інших вона пролунала і українською мовою.

Проти впровадження такого закону на демонстрації виступила й низка представників громадських правозахисних організацій, у тому числі одна з найвпливовіших у Чехії – «Людина у скруті».

Учасники акції також влаштували сатиричну виставу, в перебігу якої чиновники посилали за ґрати за «порушення закону про іноземців», зокрема, праотця Чеха, легендарного засновника чеського народу, який теж колись прийшов на нинішні чеські землі «з-за кордону», творців слов’янського письма святих Кирила і Мефодія, які свого часу працювали на території сучасної Чехії, чи й першого президента Чехословаччини Томаша Масарика, якого з його дружиною-американкою Шарлоттою допитували, чи не фіктивний їхній шлюб.
XS
SM
MD
LG