Доступність посилання

ТОП новини

Кому заважає Держказначейство? (Огляд преси)


Київ – У друге півріччя Україна входить не лише з негативним зростанням економіки, а й з повною відсутністю адекватного фінансового планування, наголошує газета «День». Видання нагадує, що до кінця роботи літньої сесії Верховної Ради залишилося два робочі дні, але в порядку денному немає базового фінансового документа, на підставі якого формується держбюджет на наступний рік, – бюджетної резолюції. А вона, згідно з Бюджетним кодексом, мала бути ухвалена ще до середини червня. Немає навіть проекту для обговорення. Тим часом, місцеві ради обурюються Держказначейтсвом. Нібито воно не проплачує рахунки. Прес-служба держоргану відбивається: все проплатили, й навіть більше, мовляв, це місцеві ради ще винні Держказначейству за наданими кредитами. Тим часом деякі ЗМІ педалюють версію, що вся катавасія з казначейством розкручується, щоб знищити цю структуру. І робить це нібито молода команда у складі уряду. Докладаніше про це йдеться в статті «Парламент – без кошторису. Місцеві бюджети – без грошей. А країна?».

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості готують корпоратизацію «Укренерго» – компанії, що володіє всіма магістральними мережами електропередачі в країні. Як стало відомо газеті «Комерсант», законопроект про це вже переданий на узгодження з міністерствами і відомствами. Корпоратизація дозволить «Укренерго» залучити більше ніж 47 мільярдів гривень на модернізацію мереж, впевнені в Міненерго. Однак експерти побоюються, що це стане першим кроком до її приватизації. Стаття називається «Укренерго» виходить на публіку».

Мозок – один із найскладніших за будовою і своїми функціональними можливостями орган людини і на сьогодні найменш вивчений, констатує газета «День». У зв’язку з розвитком інтернету вчені все частіше звертаються до проблеми, як інтернет, його інформаційні поля впливають на мозок людини.Видання пише, що часте користування всесвітнім павутинням, особливо популярними сьогодні соціальними мережами, викликає зміну структури головного мозку людини. Дослідження зі сканування мозку виявили пряму залежність між кількістю друзів у фейсбук користувача і розмірами певних відділі в його мозку. Докладніше йдеться в статті «Мозок людини та Всесвітнє павутиння».

Одним з найпопулярніших видів роботи для українців за кордоном уже не одне десятиліття був і залишається догляд за літніми людьми та інвалідами. І хоча за європейськими оцінками це – одне із не вельми високооплачуваних занять, проте українцям вдається назбирати кошти для навчання дітей, підтримку родин вдома, а інколи – і на купівлю нової квартири. А хто доглядає інвалідів з України і скільки вони за це отримують, розповідає газета «Голос України».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG