Доступність посилання

ТОП новини

«Почалося повстання, яке перекинеться на всю Україну» – свободівець про Врадіївку


Едуард Леонов, народний депутат України, депутатська фракція ВО «Свобода» (фото з офіційної Facebook сторінки)
Едуард Леонов, народний депутат України, депутатська фракція ВО «Свобода» (фото з офіційної Facebook сторінки)
Протест жителів містечка Врадіївка на Миколаївщині проти міліціонерів, яких звинувачують у зґвалтуваннях, є справжнім повстанням, заявляє депутат-свободівець Едуард Леонов. За його словами, подібні виступи людей у Первомайську на інших населених пунктах півдня України не є випадковими.

«Я назвав ці події повстанням, бо напад людей на відділок міліції має всі ознаки повстання. Це не організовані кимось дії і водночас не спонтанні. Я довго спілкувався з цими людьми. Вони всі були настільки залякані місцевою міліцією, що відступати їм нікуди і зупинити їх майже неможливо. Подібні спалахи народного гніву виникають зараз у декількох розташованих поруч населених пунктах півдня України – і це не є збігом обставин», – каже депутат, який повернувся зі Врадіївки, де підтримував протестувальників.

Едуард Леонов прогнозує, що протест проти дій міліції у Миколаївській області й інші локальні протести півдня України призведуть до загальнонаціонального повстання.

«Ці події невдовзі можуть перекинутися на інші регіони України. Цю хвилю народного гніву зупинити буде неможливо. Хіба що влада вигадає щось фантастичне, щоб задовольнити вимоги людей», – зауважує свободівець.

Протести почалися після того, як у ніч з 26 на 27 червня зґвалтували і жорстоко побили місцеву жительку, яка дивом вижила і впізнала в нападниках двох міліціонерів.

Учора голова МВС і генпрокурор звільнили з посад районних і обласних керівників своїх відомств, а обидва підозрюваних у зґвалтуваннях міліціонери перебувають під вартою. Однак люди продовжують вимагати звільнення всіх працівників місцевої міліції й керівництва Миколаївської області. У ніч з 1 на 2 липня врадіївці штурмували й захопили будівлю райвідділу міліції, правоохоронці ховалися в підвалі, відстрілювалися – свідчить відео місцевих медіа. Знімаючи на відео місцевих мешканців під час штурму, міліціонери нецензурно погрожували потім зґвалтувати їх, розповідають очевидці подій. Щонайменше двоє врадіївців під час штурму отримали вогнепальні поранення.
XS
SM
MD
LG