Доступність посилання

ТОП новини

Трудові мігранти вимагають вибачення у керівництва Верховної Ради


Володимир Рибак, голова Верховної Ради України
Володимир Рибак, голова Верховної Ради України
Українська всесвітня координаційна рада обурена перенесенням проведення парламентських слухань про трудову міграцію з сесійного залу до актового. Для часті в них прибули майже 700 українців з 25 країн світу. Про це сьогодні заявив голова Української всесвітньої координаційної ради Михайло Ратушний.

«Ці парламентські слухання, окрім того, що вони будуть відбуватися вперше, вони будуть вперше відбуватися в абсолютно незвичному форматі. І ми, Українська всесвітня координаційна рада, 4 місяці готували ці слухання, близько 200 трудових мігрантів, представників української діаспори. Приїхали, щоб висловити свою позицію на парламентських слуханнях, але вперше без попередження фактично, за два дні, парламент ухвалив рішення не проводити парламентські слухання в сесійному залі, а проводити в кінозалі, який вміщує трохи більше як 250 осіб», – каже Михайло Ратушний.

Закордонні українці розцінюють таке рішення Верховної Ради як зневагу до всього закордонного українства, висловлюють рішучий протест проти подібних дій і вимагають вибачень від керівництва Верховної Ради.

«Я працюю з українською діаспорою, в українському русі 22 роки і бачила все на своєму житті, але такого ще не бачила, щоб нас запросили до Києва, а ми приїхали прилетіли з далеких країн, відклали свої відпустки, і ми бачимо, що слухання парламентські відбуваються нібито в парламенті, бо воно в тій будівлі, але в кінотеатрі… Я вважаю, що це приниження гідності української діаспори», – зауважила президент європейського Конгресу українців (Угорщина) Ярослава Хортяні.

Відповідно до постанови Верховної Ради, парламентські слухання мали відбутися в залі пленарних засідань парламенту. Проте їх перенесли до актового залу за адресою: вул. Банкова, 6–8.

«Це там, де було славнозвісне «засідання ГКЧП», коли вони провели півдня засідань на Банківській вулиці», – розповів Радіо Свобода народний депутат від «Свободи» Богдан Бенюк.

У депутатів просто не було іншого вибору, як перенести парламентські слухання в інше приміщення, пояснив Радіо Свобода народний депутат від Партії регіонів Іван Попеску.

«Бо Верховна Рада ухвалила рішення сьогодні працювати після обіду і ухвалювати закони, в тому числі європейські. А Верховна Рада працює тільки в сесійній залі, тому сесійну залу з суб’єктивних причин не можна використовувати за іншим призначенням, хоча, як правило, парламентські слухання відбуваються в сесійній залі, але тільки тоді, коли в ній не відбуваються сесійні засідання», – сказав депутат.

Парламентські слухання на тему «Українська трудова міграція: стан, проблеми, шляхи вирішення» почалися о 15:00.
XS
SM
MD
LG