Доступність посилання

ТОП новини

Грузія: Депардьє порушив закон про окуповані території


Жерар Депардьє з мешканцями Сухумі в Абхазії у Грузії, 1 липня 2013 року
Жерар Депардьє з мешканцями Сухумі в Абхазії у Грузії, 1 липня 2013 року
Французький актор і громадянин Росії Жерар Депардьє порушив законодавство Грузії про окуповані території, відвідавши Абхазію, заявила сьогодні заступник міністра реінтеграції Грузії Кетеван Цихелашвілі.

Депардьє відвідав позавчора головне місто сепаратистського абхазького регіону Сухумі і зустрівся з фактичною владою самопроголошеної Абхазії без узгодження з владою Грузії, наголосила вона.

Ці його дії порушили законодавство Грузії і повинні бути покарані, додала віце-міністр.

Грузія вважає свої сепаратистські регіони Абхазію і Південну Осетію за території, окуповані Росією, бо Москва не вивела звідти свої війська після війни проти Тбілісі 2008 року, всупереч її міжнародним зобов’язанням. Законодавство Грузії про окуповані території, зокрема, карає в’їзд до них іноземців і осіб без громадянства не з території решти Грузії чи без відома грузинської влади як кримінальний злочин штрафом чи позбавленням волі. Парламент Грузії схвалив наразі в першому читанні поправки до закону, які мають, зокрема, декриміналізувати його перше порушення і замінити кримінальний штраф за нього на адміністративний.
XS
SM
MD
LG