Доступність посилання

ТОП новини

Янукович шукає шлях, як вирішити питання Тимошенко – Коморовський


Броніслав Коморовський
Броніслав Коморовський
Український президент Віктор Янукович шукає, як вирішити питання екс-прем’єра Юлії Тимошенко правовим шляхом. Про це сьогодні у польській Віслі заявив президент Польщі Броніслав Коморовський.

«Я думаю, що можу це сказати від імені всіх президентів «Вишеградської четвірки»: я з задоволенням можу сказати про те, що пан президент Янукович веде пошук шляху, як вирішити цю проблему згідно з українським законодавством. Або на підставі чинного законодавства, або шляхом внесення змін до українського законодавства через парламент», – заявив Коморовський після завершення саміту президентів країн «Вишеградської четвірки» у Віслі, де перебуває також Віктор Янукович.

Україна планує підписати угоду про асоціацію з ЄС у листопаді на саміті у Вільнюсі. Для цього Європа ставить перед Україною низку умов, зокрема, вдосконалення виборчого законодавства, усунення випадків вибіркового правосуддя, в першу чергу у справі екс-прем’єра Юлії Тимошенко, яка відбуває 7-річне ув’язнення за укладення газових контрактів з Росією в 2009 році.
XS
SM
MD
LG