Доступність посилання

ТОП новини

Журналістів у Врадіївці не затримали, а розпитали – МВС


Акція протесту проти свавілля міліції біля адміністрації президента, Київ, 2 липня 2013 року
Акція протесту проти свавілля міліції біля адміністрації президента, Київ, 2 липня 2013 року
Знімальні групи телеканалів «ТВі» та «1+1» і журналістів інших медіа, яких міліцейський патруль затримав у містечку Врадіївка на Миколаївщині і доставив до райвідділку, насправді лише попросили дати свідчення й відпустили, заявив Радіо Свобода представник слідчої групи Міністерства внутрішніх справ Іван Бабаєв, який перебуває у Врадіївці.

«Журналістів ніхто не затримував. Їх запросили для надання свідчень, вони відмовилися. Ніяких допитів не було», – запевнив Іван Бабаєв.

Журналісти прийшли до будинку колишнього керівника місцевого райвідділку міліції, звільненого після того, як 27 червня було зґвалтовано й жорстоко побито місцеву жительку, яка впізнала у нападниках двох міліціонерів, його підлеглих. З того часу жителі містечка не припиняють масові протести, під час яких вони погромили райвідділ міліції.

Дружина екс-керіника райвідділку МВС відмовилася від коментарів, а коли представники медіа стали брати коментарі в її сусідів, викликала міліцію і написала на них заяву про те, що вони, мовляв, втручалися у її приватне життя, повідомляє видання «Лівий берег».

Натомість сайт МВС повідомляє, що представники телеканалів зайшли у двір і відчинили двері будинку колишнього міліцейського начальника і вже тоді стали говорити з його дружиною. За фактом порушена справа за статтею 182, яка передбачає до трьох років обмеження волі.
XS
SM
MD
LG