Доступність посилання

ТОП новини

Голова Дніпропетровської ОДА виступив за «прозоре обговорення» реорганізації вишів


Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Дмитро Колєсніков заявив, що рішення щодо реорганізації трьох місцевих вишів не повинні ухвалюватись поспіхом і мають бути ретельно підготовленими – таку заяву оприлюднила в середу ввечері прес-служба голови облдержадміністрації.

«Коли мова йде про долю закладів вищої освіти, рішення мають бути виваженими й продуманими. Вони мають бути вигідними – передусім для студентства, працювати на підвищення якості освіти й розвиток молодого покоління. Необхідно пересвідчитися у тому, що все це враховано», – цитує голову облдержадміністрації прес-служба.

Також, за словами Колєснікова, процес реорганізації вишів «потребує ретельної підготовки» і «відкритого та прозорого обговорення за участі всіх зацікавлених сторін».

Водночас у середу ж у Дніпропетровському аграрному університеті Радіо Свобода повідомили, що ректор Дніпропетровського державного аграрного університету Анатолій Кобець вирушив до Києва на зустріч із міністром аграрної політики Миколою Присяжнюком для обговорення ситуації, що склалася навколо об’єднання трьох дніпропетровських вишів.

За даними з університету, наразі 12 студентів ветеринарного факультету вишу заявили про готовність розпочати голодування. Їх мають намір підтримати викладачі.

Як зазначили в університеті, переговори представників вишу з першим заступником голови Дніпропетровської облдержадміністрації Анатолієм Крупським не принесли в середу очікуваних мітингувальниками результатів: плани реорганізації поки чинні.

Як розказала Радіо Свобода заступник голови студентського комітету університету Уляна Шумей, колектив вишу має намір продовжувати звертатись по допомогу до столичних високопосадовців.

«Ми будемо продовжувати писати звернення до прем’єр-міністра, Кабінету міністрів України, президента України, виходити на акції, аби до нас дослухались. Щодо голодування – це поки лише заяви, ми б не хотіли шкодити здоров’ю наших студентів», – розказала Уляна Шумей.

Водночас, за інформацією деканів факультетів аграрного університету, в середу ж комісія Міністерства освіти розпочала державну перевірку вишу.

Також у середу викладачі й студенти Дніпропетровського державного аграрного університету знову пікетували обласну державну адміністрацію, протестуючи проти рішення Міністерства освіти щодо злиття їхнього вишу з двома закладами інших профілів – митною та фінансовою академією – в один навчальний заклад економічного спрямування. За даними організаторів акції, у ній взяла участь понад тисяча людей. Голова облдержадміністрації до протестувальників не вийшов. Акції протесту також відбувались у вівторок і в понеділок.
XS
SM
MD
LG