Доступність посилання

ТОП новини

У Лівії продовжили розглядати апеляцію засуджених українців


Засуджені в Лівії українці на одному з попередніх засідань суду
Засуджені в Лівії українці на одному з попередніх засідань суду
На засіданні Вищого військового суду Лівії, який продовжив розгляд апеляції 19 засуджених там за найманство громадян України, їхні адвокати виступили з проханням передати цей розгляд до цивільного суду, повідомив у середу агентствам заступник директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Василь Зварич.

Також адвокати подали судові додаткові матеріали у справі, які мали б сприяти доведенню невинуватості українців, додав він.

За словами представника МЗС, наступне засідання призначене на 14 серпня, коли, можливо, буде вирішена доля клопотання адвокатів.

19 громадян України, а також 3 Білорусі і 1 Росії засудили в Лівії до 10 років позбавлення волі, а ще 1 громадянина Росії надовіку в червні 2012 року. Їх звинуватили в ремонті й обслуговуванні військової техніки збройних сил влади колишнього диктатора Муаммара аль-Каддафі, скинутої 2011 року.

Усіх їх затримали в Лівії тодішні повстанці проти влади Каддафі в серпні 2011 року, під час громадянської війни в тій країні.
XS
SM
MD
LG