Доступність посилання

ТОП новини

Копиленка призначили членом ЦВК


Верховна Рада України призначила Олександра Копиленка членом Центральної виборчої комісії. За таке рішення проголосували 236 народних депутатів із 386 зареєстрованих у залі.

Не голосували за призначення Копиленка фракції «Батьківщина», «Свобода» і УДАР.

Розгляд питання про призначення його на цю посаду проходив при заблокованій опозиціонерами президії й трибуні парламенту.

Головуючий на засіданні Володимир Рибак спустився із президії в сесійний зал і вів засідання з одного з місць у секторі Партії регіонів.

52-річний Копиленко з 2002 року очолював Інститут законодавства Верховної Ради. Він член-кореспондент Національної академії наук, академік Національної академії правових наук, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист.

Раніше сьогодні Верховна Рада України припинила повноваження члена ЦВК, голови комісії Володимира Шаповала через досягнення ним 65-річного віку.

У червні президент України Віктор Янукович вніс до парламенту подання про звільнення Шаповала від повноважень члена ЦВК через досягнення пенсійного віку. Іншим поданням глава держави запропонував на посаду члена ЦВК кандидатуру Копиленка.
XS
SM
MD
LG