Доступність посилання

ТОП новини

У Бахчисараї протестують проти сміттєзвалища


У Бахчисараї триває акція протесту місцевих жителів проти функціонування на околиці формально закритого сміттєзвалища. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, в протесті, що розпочався 2 липня, зараз беруть участь близько 300 бахчисарайців. Учасники акції встановили кілька наметів і не пропускають на звалище автомобілі зі сміттям.

За словами депутата Бахчисарайської міської ради Мустафи Мустафаєва, протестувальники вимагають від місцевої влади перенесення звалища подалі від житлових будинків. За його даними, полігон твердих відходів, проти якого виступають місцеві жителі, займає площу 17,5 гектарів. При цьому до найближчих житлових будинків від звалища лише 300 метрів. У ніч на 16 травня тут сталося загоряння, і дим й досі йде на весь мікрорайон.
(Відео користувача Youtube)

Після минулорічних протестів місцевих жителів представники влади обіцяли, що полігон буде перенесений в інше місце. Мер Бахчисарая Костянтин Рубаненко раніше заявляв, що ведуться переговори про закриття полігону твердих побутових відходів і будівництво на його місці сміттєсортувальної лінії й очікується приїзд інвесторів.

Учасники акції назвали її безстроковою і заявили, що протестуватимуть, доки не отримають від районної державної адміністрації і міської ради документа, що офіційне закриття полігону і припинення прийому ним сміття. Ухвалення органами влади рішень про це очікується сьогодні.
XS
SM
MD
LG