Доступність посилання

ТОП новини

Учасників протесту у Врадіївці намагалися спровокувати


Під час акції протесту в селищі Врадіївка на Миколаївщині, в якій беруть участь 1,5 тисячі місцевих жителів, до учасників мітингу підійшли дві жінки і почали залякувати їх.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, жінки, в яких жителі впізнали працівниць місцевих бюджетних установ, заявили, що на дахах будинків сидять снайпери. І в разі, якщо учасники мітингу не розійдуться, то по них почнуть стріляти. Після цього жінки почали підходити до наметів і налаштовувати людей проти партій, які зараз підтримують протест, – «Батьківщини» і «Свободи». Люди почали обурюватися, назвали жінок провокаторами і вигнали їх з місця проведення мітингу.
Зараз перед розгромленим райвідділком міліції Врадіївки, де відбувається прийом керівництва МВС, зібралася черга з місцевих жителів, які хочуть заявити про злочин, скоєний місцевими правоохоронцями. У внутрішньому дворі райвідділку чергують близько півсотні представників «Беркута».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, в’їзди до Врадіївки перекриті, зупиняють усі підозрілі машини. Місцеві жителі заявляють, що в лісосмугах чергують беркутівці, які зупиняють тих, хто рухається за межами доріг.

Жителі, які беруть участь в акції і вимагають звільнення обласного керівництва, районної влади й усіх працівників райвідділку міліції, кажуть, що стоятимуть до кінця, але виступають проти силових методів відстоювання своїх інтересів.

Минулого тижня у Врадіївці жорстоко побили і зґвалтували 29-річну місцеву жительку. Вона в тяжкому стані перебуває в лікарні. За підозрою в скоєнні злочину спочатку заарештували двох чоловіків, один із яких – міліціонер. Жінка вказала на ще одного нападника, теж міліціонера. Спочатку правоохоронці заявили, що в нього є алібі – він нібито був на чергуванні у відділку в ніч, коли стався напад. Це викликало обурення місцевих жителів, які у ніч з 1 на 2 липня штурмували відділення міліції, вимагаючи покарати всіх винних у злочині. Згодом і другого міліціонера затримали, а суд вирішив заарештувати його до 15 серпня.
XS
SM
MD
LG