Доступність посилання

ТОП новини

Янукович вимагає показово покарати винних у врадіївському злочині


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Президент України Віктор Янукович вимагає від правоохоронних органів ухвалення кадрових рішень у зв’язку з подіями у Врадіївці Миколаївської області. Про це він сказав, виступаючи під час церемонії складання присяги суддями.

Президент наголосив, що для того, щоб у майбутньому подібні інциденти не повторювалися, необхідно, щоб правоохоронні органи розібралися з усіма злочинами, «до яких є питання».

«На колегії правоохоронних органів, передусім МВС, СБУ та прокуратури необхідно ухвалити принципове рішення, щоб очиститися від недостойних людей, а також забезпечити швидке реагування на звернення громадян», – додав він.

Янукович нагадав, що ця справа перебуває на його особистому контролі. «Винним у цьому злочині не місце в правоохоронних органах, вони мають бути показово покарані з усією суворістю закону», – заявив Янукович.

Водночас, на його переконання, покарання тих, хто «випадково опинилися у лавах міліції», не повинно стати виправданням для їхніх керівників.

«І тут є питання і до прокуратури, і до обласної міліції: де були ці керівники на різних рівнях – району, області? Що робила влада регіону? Хто намагався приховати цей злочин? Ці питання не повинні залишитися без відповіді. По кожному з них має настати персональна відповідальність! Якщо якийсь чиновник чи міліціонер вважає, що може робити що завгодно і усе зійде йому з рук, то я хочу, щоб він почув мене. Я цього ніколи нікому не дозволю! В Україні панує закон!» – заявив Янукович.

Минулого тижня у Врадіївці жорстоко побили і зґвалтували 29-річну місцеву жительку. Вона в тяжкому стані перебуває в лікарні. За підозрою в скоєнні злочину спочатку заарештували двох чоловіків, один із яких – міліціонер. Жінка вказала на ще одного нападника, теж міліціонера. Спочатку правоохоронці заявили, що в нього є алібі – він нібито був на чергуванні у відділку в ніч, коли стався напад. Це викликало обурення місцевих жителів, які у ніч з 1 на 2 липня штурмували відділення міліції, вимагаючи покарати всіх винних у злочині. Згодом і другого міліціонера затримали, а суд вирішив заарештувати його до 15 серпня.

Місцеві жителі заявляють, що цей випадок не перший в районі, проте раніше злочини замовчували і не розслідували належним чином.
XS
SM
MD
LG