Доступність посилання

ТОП новини

Литва знову попередила, що для асоціації з ЄС Україна має вирішити справу з Тимошенко


Даля Ґрібаускайте, архівне фото
Даля Ґрібаускайте, архівне фото
Президент Литви, яка нині головує в Європейському союзі, Даля Ґрібаускайте знову заявила сьогодні, що справа з колишнім прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко залишається однією з багатьох перешкод на шляху до підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Україна має вирішити справу Тимошенко. Це абсолютно необхідно тому, що ми не зможемо просуватися вперед із підписанням», – заявила вона у Вільнюсі на прес-конференції, як її цитує агентство «Інтерфакс-Україна».

Президент Литви, що розпочала головування в Раді ЄС з 1 липня та прийматиме в листопаді саміт «Східного партнерства», також вважає, що якщо угоду про асоціацію з Україною підписано не буде, це «підвісить на тривалий час» весь процес «Східного партнерства». «Я не вважаю, що це буде катастрофою, але процесові буде завдано серйозної шкоди», – сказала вона.

Даля Ґрібаускайте також дала зрозуміти, що на цьому саміті Євросоюз не зможе запропонувати країнам-учасницям «Східного партнерства» перспективи членства. «Давайте не квапитися, тому що це залежить не від нас, а від членів «Східного партнерства» – вони ще мають пройти дуже довгий шлях європейської інтеграції, має бути виконано багато домашньої роботи», – заявила президент Литви.
XS
SM
MD
LG