Доступність посилання

ТОП новини

Росія закликала Північну Корею до переговорів


Росія закликала в четвер Північну Корею до «спільних зусиль із метою послабити напруженість і створити умови для якнайшвидшого відновлення шестисторонніх переговорів» про північнокорейську ядерну програму, повідомило Міністерство закордонних справ Росії.

Як мовиться в повідомленні, саме проблемі ядерного врегулювання була приділена особлива увага в перебігу переговорів, які провели в Москві заступники міністра закордонних справ Росії з першим заступником міністра закордонних справ Північної Кореї Кім Ґ’є Ґваном, який прибув із візитом.

Після переговорів, які відбулися за зачиненими дверима, їхні учасники не стали спілкуватися з пресою.

Так звані шестисторонні переговори про суперечливу ядерну програму Північної Кореї з участю цієї крани, Південної Кореї, США, Китаю, Японії й Росії, започатковані 2003 року, Пхеньян остаточно перервав у 2009-му. Північна Корея, яка вже створила примітивну ядерну зброю, офіційно стоїть на позиції «денуклеаризації всього Корейського півострова», але заявляє, що спершу США мають вивести з Південної Кореї свою ядерну зброю (насправді вже давно виведену) і укласти з Північчю договір про ненапад.
XS
SM
MD
LG