Доступність посилання

ТОП новини

Крутий Кернес у соціальних мережах


Мер Харкова в соцмережах хоче показати себе таким, який він є в житті
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Мер Харкова в соцмережах хоче показати себе таким, який він є в житті

Для старших харків’ян він ораторствує з телеекранів, а для молоді він демонструє мотоцикли та м’язи в Instagram. Міський голова Харкова Геннадій Кернес став одним із популярних VIP-користувачів соціальної мережі Instagram. На сторінці харківського міського голови можна побачити світлини зі спортзалу та з собакою. Ось він в обіймах із дружиною та зірками спорту й естради, як-то з репером Тіматі. Сам Геннадій Кернес запевнив Радіо Свобода, що він хоче себе показати таким, який він є у житті, без усіляких прикрас і технологій. А от експерти з піару переконані, що це вдала технологія, спрямована на молодь.

Тепер серед заголовків харківської преси зустрічаються й такі, що присвячені фотографіям Геннадія Кернеса в Instagram: «Кернес тягає залізо в сонцезахисних окулярах і в патріотичних кросівках», «Кернес хвалиться фото з Тіматі», «Кернес показав своїх собак», «Кернес пристрасно обіймає свою дружину».

З першого погляду здається, що це VIP-гламур і годі.

«Я можу сказати, що стільки фейків, скільки я побачив зі своїм, так-сказати, фейсконтролем, це лишається тільки… розуміти», – хвалиться своєю популярністю в соцмережі Харківський міський голова.

Своє перше фото Геннадій Кернес виставив у Instagram в серпні минулого року. Тепер у його акаунті 242 світлини і 10 тисяч друзів. Геннадій Кернес запевнив Радіо Свобода, що все, що там з’являється, це сфотографоване ним, його друзями.

«Я ось гуляв вихідними, відпочивав, оглядав територію парку імені Горького і побачив біля фотосалону мотоцикл, я сів на нього, попросив, щоб мене сфотографували, і я це фото виклав в Instagram. І зібрав багато-багато інформації та коментарів», – каже Кернес.

Користувачі цього інтернет-фотосервісу, і це визнає сам Геннадій Кернес, не соромляться на гостреньке, інколи нецензурне, слівце у коментарях до нового фото-посту. Під фото, де мер у діловому костюмі відпочиває в костюмованій компанії серед інопланетян, бджоли і корови та мишеня, прокоментовано: «Як це клоуна обрали мером?» У відповідь образнику він адресував коментар, де дописувача порівняв із півнем. Хоча є й коментарі із захопленням, мовляв, ви молодець, що приділяєте достатній час родині і стежите за собою. Я розумію, як це не просто з такою роботою, пише один із друзів в Instagram.

«Це політика нового покоління» – експерт

На прохання Радіо Свобода, керівник агенції «Острогляд PR консалтинг» Тетяна Острогляд переглядає сторінку Харківського міського голови в Instagram. Одразу їй впадає в око те, як він зміг обіграти прізвисько, яке поширене у народі. Тут він викладає фото під ніком ГепаРД59.

«Це говорить про те, як можна в плюс собі використовувати те прізвисько, яке звучить зі сторони», – аналізує експерт.
Тетяна Острогляд, PR-експерт
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

На думку Тетяни Острогляд, Геннадій Кернес, долучаючись до Instagram, демонструє стратегічне мислення як міський голова. На телебаченні він веде діалог із представниками старшого покоління, а в Instagram – із молоддю.

Це вдала, успішна технологія. Бо до молоді, основної аудиторії Instagram, інакше не достукатися
Тетяна Острогляд
«Це вдала, успішна технологія. Бо до молоді, основної аудиторії Instagram, інакше не достукатися. Я дивлюся, ось тут багато спорту, здорова сильна людина! Собака, чарівна дівчина, відомі люди – стрічка дуже жива», – каже Острогляд.

У соціальних мережах публічні люди можуть собі дозволити висловлювання, на які вони не зважаться в паркетному антуражі.

«Я б сказала, що це політика нового покоління взагалі. В Instagram свої акаунти відкрили Обама, намагався вести Саркозі, є тут Кадиров і Медведєв», – говорить PR технолог Тетяна Острогляд.

А голову Харківської обласної адміністрації Михайла Добкіна журналісти частенько бачать під час офіційних нудних заходів із айфоном, за допомогою якого він швиденько реагує на сказане в залі колегами-чиновниками. До того ж, він веде баталії щодо діяльності «невдах-опозиціонерів». Він вирізняється особливими порадами і коментарями на адресу свободівців та політика Арсена Авакова – такими, що й в ефірі не озвучити.

Завдяки викладеним навесні фотографіям рибалки-Добкіна у Twitter, преса дізналася, що голова облдержадміністрації ловить судаків і в час нересту, коли рибалка заборонена законом. Щоправда, Михайло Добкін після скандального посту одразу сплатив штраф за себе і свого товариша. Тепер його дочка Алла в Instagram хвалиться впійманими окунями.

Twitter, Instagram, Facebook – це нові комунікаційні шляхи до виборців, упевнені експерти. Від того, як ними користуватимуться політики, залежить і хід передвиборчої кампанії 2015 року. На погляд PR-експерта Тетяни Острогляд, харківський міський голова Геннадій Кернес це добре розуміє, і нехай він говорить, що його присутність в Instagram не містить політичних технологій, мовляв, він прагне бути ближчим до народу, хоче показати себе справжнім, бо журналісти перекручують сказане і показане – це все формування образу, який замислив сам міський голова і його команда.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG