Доступність посилання

ТОП новини

Прихильники Мурсі збираються на протести в Єгипті


Прихильники Мурсі збираються на протести в Єгипті
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Прихильники скинутого президента Єгипту Мухаммада Мурсі готуються до протестів проти дій військових, які усунули від влади главу держави і затримали лідерів його «Мусульманського братства».

Раніше армія зобов’язалася гарантувати громадянам країни право на протест, але застерегла від дій, які можуть загрожувати національній безпеці.
Перед цим військові затримали лідерів «Мусульманського братства», руху, на який спирався Мурсі. Ісламісти назвали усунення першого демократично обраного президента Єгипту переворотом.

Військові зобов’язалися не вдаватися до «виняткових заходів проти будь-якої політичної групи». Сполучені Штати, які надають Єгиптові фінансову підтримку, закликали до «швидкого і відповідального» повернення до влади демократично обраного цивільного уряду, а також виступили проти «довільних» арештів.

Тим часом у рідному місті Мурсі Заказіку на північ від Каїра розгорнули додаткові армійські сили. Напередодні тут у сутичках між прихильниками усунутого президента і його супротивниками постраждали близько 80 людей.
У рідному місті Мурсі розгорнули додаткові військові сили
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:36 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
XS
SM
MD
LG