Доступність посилання

ТОП новини

Президент Литви знову нагадала про «термінове домашнє завдання України»


Даля Ґрібаускайте під час зустрчі з Юлією Тимошенко в лікарні в Харкові, 11 травня 2012 року
Даля Ґрібаускайте під час зустрчі з Юлією Тимошенко в лікарні в Харкові, 11 травня 2012 року
Євросоюз хоче до вільнюського саміту побачити результати у трьох групах проблем, що існують в Україні, інакше вирішити питання щодо підписання угоди про асоціацію буде дуже складно, заявила сьогодні президент Литви Даля Ґрібаускайте.

«Ми б хотіли бачити, що Україна далі просувається на шляху інтеграції до ЄС, але є щонайменше три групи термінової домашньої роботи, які Україна повинна виконати, – заявила Ґрібаускайте на прес-конференції у Вільнюсі. – Перше – рішення щодо вибіркового правосуддя у справі Тимошенко. Друге – судова реформа, зокрема, що стосується Генеральної прокуратури. Третє – виборча реформа, зокрема, ухвалення єдиного виборчого кодексу, і особливо у справі вирішення проблеми (з головою) київської мерії».

«Три групи проблем є дуже чіткими, легкими для розуміння, і ми б хотіли бачити деякі результати саме в цих трьох групах проблем. Без цього нам буде дуже складно що-небудь вирішити», – додала президент Литви.

Литва з початку місяця почала головування в Раді Євросоюзу, і з цієї нагоди у Вільнюсі сьогодні перебуває колегія європейських комісарів на чолі з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу.

Учора Даля Ґрібаускайте вже виступала з черговою заявою, що справа з колишнім прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко залишається однією з багатьох перешкод на шляху до підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС. «Україна має вирішити справу Тимошенко. Це абсолютно необхідно тому, що ми не зможемо просуватися вперед із підписанням», – заявляла вона.
XS
SM
MD
LG