Доступність посилання

ТОП новини

Колесніченко анонсував створення центру розшуку нацистських злочинців


Вадим Колесніченко
Вадим Колесніченко
Народний депутат фракції Партії регіонів, голова міжфракційного депутатського об’єднання Верховної Ради «Міжнародний антифашистський фронт» Вадим Колесніченко заявляє, що в Україні незабаром буде створено центр із розшуку нацистських злочинців.

«Ми ухвалили таке рішення. В нас в Україні створюється аналогічний центр із розшуку та переслідування нацистських злочинців як осіб, котрі не підлягають амністії», – заявив Колесніченко.

Депутат зазначив, що польська сторона неодноразово зверталася до своїх колег із Генеральної прокуратури з проханням допитати людей, причетних до подій сімдесятирічної давнини, пов’язаних із Волинською трагедією.

«У прокуратурі Варшави на сьогодні відкрито кримінальне провадження за фактами геноциду. Й вони не можуть проводити судове слідство на території України», – стверджує парламентар.

Колесніченко зазначив, що саме тому «ми створюємо свій центр переслідування нацистських злочинців... Для того, щоб визначитися: якщо людину вже за це покарано, звісно, претензій бути не може, якщо вона за це покарання не отримала, то, звичайно, має бути притягнута до відповідальності».
XS
SM
MD
LG