Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі проросійські сепаратисти вимагали «повернути Севастополь Росії»


В Криму група проросійських сепаратистів вимагала «повернути Севастополь Росії» і наполягала на «тимчасовій юрисдикції України» над містом. Пікет Народного фронту «Севастополь-Крим-Росія» пройшов 9 липня під стінами Генерального консульства Російської Федерації у Сімферополі.

Як повідомив кореспонденту Радіо Свобода координатор «Фронту» Валерій Подьячий, акція присвячена 20-річчю ухвалення Верховною Радою Росії постанови «Про статус міста Севастополя».

Учасники пікету заявили, що акти стосовно Севастополя і Криму потім не скасовувалися, тож «російський суверенітет над півостровом нікому не передавався».
Координатор фронту «Севастополь-Крим-Росія» Валерій Подьячий
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:19 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

У зверненні до президента Росії Володимира Путіна, яке організатори акції збиралися передати до генерального консульства, мовиться, що «переговори по статусу Севастополя можуть бути відновлені у будь-який момент», тож сьогодні «подальші ініціативи Росії в цьому напрямку також знайдуть величезну масову підтримку у жителів півострова».

Місцева влада не заперечувала, а правоохоронці не перешкоджала пікетуванню активістами Народного фронту «Севастополь-Крим-Росія» Генерального консульства Російської Федерації в Сімферополі.

Валерій Подьячий був засуджений у березні 2011 року за сепаратизм – заклики до порушення територіальної цілісності України.
XS
SM
MD
LG