Доступність посилання

ТОП новини

МЗС просить журналістів не перекручувати слова європейських політиків щодо України


МЗС рекомендує журналістам утриматись від спотворення висловлювань європейських політиків на адресу України. Повідомлення деяких українських ЗМІ розходяться з реальною позицією партнерів України в Євросоюзі. Так тимчасовий виконувач обов’язків директора департаменту інформаційної політики МЗС Василь Зварич прокоментував повідомлення про виступ міністра закордонних справ Литви Лінаса Лінкявічуса на конференції голів парламентських комітетів держав – членів ЄС (8 липня, Вільнюс) у деяких українських ЗМІ.

Як зазначив Зварич, деякі видання, інформуючи про виступ Лінкявічуса, використали заголовки на кшталт «Глава МЗС Литви не бачить причин для підписання угоди про асоціацію з Україною цього року».

«Ми перевірили цю інформацію і разом з нашими литовськими колегами можемо упевнено заявити, що такий заголовок, по суті, спотворює зміст висловлювань глави МЗС. Насправді міністр Лінкявічус не говорив про відсутність причин для підписання цього року угоди про асоціацію. Натомість міністр зазначив, що з України надходять сигнали щодо прогресу у тих сферах, щодо яких європейська сторона висловлює занепокоєння», – каже Зварич.

За словами представника МЗС, європейських партнерів України непокоять проблеми виборчого законодавства, вибіркове судочинство, повільне впровадження секторальних реформ.
XS
SM
MD
LG