Доступність посилання

ТОП новини

Ґрібаускайте обговорила з Януковичем, що слід зробити для підписання угоди з ЄС


Зустріч президента Литви та президента України в 2011 році
Зустріч президента Литви та президента України в 2011 році
Президент Литви Даля Ґрібаускайте обговорила з президентом України Віктором Януковичем, що має бути зроблено для підписання угоди про асоціацію з ЄС. Про це президент Литви, яка головує зараз в ЄС, написала на своїй сторінці у Twitter.

«Поговорили з президентом Януковичем. Обговорили, яка домашня робота має бути зроблена для підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС на Вільнюському саміті», – написала Ґрібаускайте.

5 липня у Вільнюсі Ґрібаускайте на прес-конференції з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу нагадала, що для підписання угоди Україна має вирішити проблему вибіркового правосуддя та справи колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, здійснення юридичної реформи та реформи виборчого законодавства.

Україна та ЄС розпочали переговори про угоду про асоціацію у 2007 році, а про зону вільної торгівлі, яка є складовою угоди про асоціацію, – у 2008 році.

Наприкінці 2011 року сторони заявили про завершення переговорів, а 30 березня 2012 року парафували угоду.

10 грудня 2012 року Рада міністрів закордонних справ ЄС схвалила висновки по Україні, в яких зазначила, що готова підписати угоду про асоціацію з Україною до Вільнюського саміту «Східного партнерства», запланованого на кінець листопада цього року, за умови прогресу України в питаннях зміни виборчого законодавства, вирішенні проблеми вибіркового правосуддя та продовженні реформ у рамках Порядку денного асоціації.
XS
SM
MD
LG