Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ спростовує інформацію про те, що половина українців лишилася без щеплень


Міністерство охорони здоров’я спростовує інформацію опозиційних народних депутатів про те, що половина українців залишилася без щеплень через нерівномірний розподіл препаратів.

Як повідомили у прес-службі МОЗ, міністерство централізовано забезпечує регіони імунобіологічними препаратами (ІБП) відповідно до наданих ними заявок. Щорічне формування заявок на закупівлю імунобіологічних препаратів проводиться у межах визначених квот відповідно до обсягу коштів, затвердженого державним бюджетом на поточний рік. При формуванні заявки враховується 100% потреба і наявність залишків препаратів у лікувально-профілактичних закладах.

У МОЗ наголосили, що показники забезпеченості вакцинами, озвучені народними депутатами у ЗМІ, абсолютно не відповідають реальному стану речей. Поставка вакцин відбувається у межах визначеної квоти, яка не враховує 100% потреби у вакцинах для регіону, а пропорційно враховує можливості держбюджету в цьому напрямку. У МОЗ наголосили, що головною проблемою недостатньої забезпеченості вакцинами регіонів є недофінансування з держбюджету закупівлі імунобіологічних препаратів. Як ідеться у повідомленні, МОЗ шукає шляхи для поліпшення ситуації та постійно вживає усіх можливих заходів щодо максимального забезпечення імунобіологічними препаратами.

Раніше депутати ВО «Батьківщина» заявили, що через нерівномірний розподіл Міністерством охорони здоров’я імунобіологічних препаратів без щеплень залишилася половина українців.
XS
SM
MD
LG