Доступність посилання

ТОП новини

Єгипет: тимчасовий прем’єр починає формування нового уряду


Тимчасовий прем’єр-міністр Єгипту Хазем аль-Беблаві починає консультації з формування нового уряду.

Беблаві планує зустрітися з новим віце-президентом Мухаммадом ель-Барадеєм і членом парламенту Зіядом Багаеддіном, який є одним із провідних ліберальних політиків Єгипту і якого теж вважали одним із кандидатів на посаду прем’єра.

Беблаві сказав агентству «Ройтерз», що він свідомий того, що було б важко домогтися одностайної підтримки нового уряду єгиптянами.

Беблаві, як очікують, також запропонує посади в кабінеті міністрів членам «Мусульманського братства» поваленого президента Мухаммада Мурсі.

Проте, як заявив у середу представник «Братства», вони не хочуть мати справи з «путчистами». Прес-секретар «Братства» сказав, що група не братиме участі у роботі тимчасового кабінету міністрів і що розмови про національне примирення в нинішніх умовах «не мають ваги».

Тим часом генеральна прокуратура Єгипту в середу видала ордер на арешт лідера руху «Мусульманське братство» Мухаммада Баді і ще дев’яти керівників цієї організації. Їх звинувачують у підбурюванні до насильства, в результаті якого в сутичках біля бази Республіканської гвардії у Каїрі в понеділок загинуло понад 50 осіб. Ісламісти звинуватили в їхній загибелі військових.

У вівторок тимчасовий президент Єгипту Адлі Мансур призначив прем’єр-міністром тимчасового уряду відомого економіста Хазема аль-Беблаві, а відомого представника опозиційних сил Мухаммада ель-Барадея, колишнього генерального директора МАГАТЕ і лауреата Нобелівської премії миру, призначили тимчасовим віце-президентом, відповідальним за міжнародні відносини.
XS
SM
MD
LG