Доступність посилання

ТОП новини

Поки президент живе в Межигір’ї, про боротьбу з корупцією говорити не можна – Чумак


Віктор Чумак
Віктор Чумак
Для того, щоб переламати ситуацію з корупційною складовою у суспільстві, потрібно всього-на-всього одне явище – політична воля, якої в Україні немає вже 20 років. Таку думку висловив Радіо Свобода голова комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією, народний депутат від фракції УДАР Віктор Чумак.

«Саме ця корупційна рента, на якій живуть чиновники, не дає змінити ситуацію з корупцією в країні сьогодні», – зазначив політик.

За його словами, поки президент України живе в Межигір’ї і сам у себе орендує гвинтокрили, про жодну політичну волю боротися з корупцією говорити немає сенсу. Йому потрібно зняти квартиру або зайняти частину приміщення на Банковій, як роблять більшість європейських лідерів і працювати не 6 годин у день, як він зараз працює, а 10-12 годин.

«Вчора СБУ надіслала листа до уряду, де зазначила, що втрати українського бюджету через приховані тендерні закупівлі становлять 32-35 мільярдів гривень. І це той рівень корупції, про який сьогодні відкрито говорить СБУ. А на ці кошти можна впровадити в Україні страхову медицину чи повністю реформувати освітню галузь», – наголосив Віктор Чумак.

На його думку, не менше корупції сьогодні у судовій та правоохоронній системах, і однією з вимог Європи щодо плану дій щодо візової лібералізації є реформування правоохоронних органів та органів прокуратури.
XS
SM
MD
LG