Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Придністров’я має очолити українка


Тетяна Туранська під час пленарного засідання Верховної Ради ПМР, 10 липня 2013 року
Тетяна Туранська під час пленарного засідання Верховної Ради ПМР, 10 липня 2013 року
Верховна Рада невизнаної республіки Придністров’я в Молдові дала згоду на призначення українки за національністю Тетяни Туранської на посаду глави уряду.

Її кандидатура була представлена парламентаріям у середу, повідомляє «Українська правда», посилаючись на «Новости Приднестровья».

Туранська народилася 20 листопада 1972 року в Білгороді-Дністровському Одеської області України. В 1995 році закінчила Одеський державний економічний університет за фахом «Бухгалтерський облік, контроль і аналіз у промисловості».

Від січня 1999 року по лютий 2012 року працювала головним фахівцем відділу планових перевірок, а також начальником відділу по роботі із проблемними платниками податків у податковій інспекції по місту Рибниці й Рибницькому району в Молдові, які нині перебувають під фактичним контролем самопроголошеного Придністров’я.

З 2012 року працювала заступником голови державної адміністрації Рибниці й Рибницького району з економічних питань, першим заступником голови державної адміністрації Рибниці й Рибницького району з економічних питань.

Улітку 2012 року Туранську призначили на посаду голови державної адміністрації Рибниці й Рибницького району у фактичній владі Придністров’я.

Президент невизнаної республіки Придністров’я Євген Шевчук на засіданні Верховної Ради, 10 липня 2013 року
Президент невизнаної республіки Придністров’я Євген Шевчук на засіданні Верховної Ради, 10 липня 2013 року
Депутати Верховної Ради невизнаної республіки одностайно проголосували в середу за кандидатуру Тетяни Туранської.

У разі затвердження її кандидатури президентом цього регіону Туранська змінить на посаді голови уряду Придністров’я Петра Степанова, призначеного на цю посаду в січні 2012 року.
XS
SM
MD
LG