Доступність посилання

ТОП новини

Росія: чеченська діаспора вивозить молодь із міста Пугачов


Протести місцевих жителів у Пугачові
Протести місцевих жителів у Пугачові
Чеченська діаспора вивезла з міста Пугачов, що в Саратовській області, частину своєї молоді, повідомив журналістам представник президента Росії в Приволзькому федеральному окрузі Михайло Бабич.

За його словами, вивезли тих молодих людей, яких вважають погано керованими. Місцеві жителі розповіли, що Пугачов залишили шість осіб. Всього, за даними жителів, у місті проживають близько ста чеченців.

6 липня у цьому місті в одному з кафе сталася сварка між 16-річним чеченським підлітком і 20-річним місцевим жителем, якому опонент завдав поранень скальпелем. Від поранень потерпілий помер у лікарні. Наступного дня у Пугачові почалися мітинги і конфлікти місцевих жителів з уродженцями Чечні, які там мешкають. Сотні людей на деякий час перекривали автотрасу Самара-Саратов, вимагаючи виселити чеченців.

Для розслідування вбивства, з якого почалися заворушення, до міста приїхали співробітники центрального апарату Слідчого комітету Росії. Основною версією слідство вважає побутовий конфлікт, що стався через дівчину. Чеченець затриманий, свою вину він визнав.

За словами представника президента Росії, у Пугачові запровадили обмеження на продаж алкоголю.
XS
SM
MD
LG