Доступність посилання

ТОП новини

Напад на редакцію «Московського комсомольця» взяли на себе «автономні націоналісти»


На редакцію газети «Московський комсомолець» у столиці Росії напали представники «автономних націоналістів», які не причетні ні до однієї політичної сили. Про це йдеться у відео, яке виклали в YouTube 9 липня.

«Акція протесту, яка була проведена нами в Московії, це попередження всім, хто намагається приховати злочини проти українських жінок, проти української держави, що відбувалися протягом десятиліть бандою, куди входить Павло Гусєв (власник газети «Московський комсомолець», член Громадської палати Росії – ред.)», – каже на відео невідомий у масці.



«Ми заявляємо, що ми, автономні націоналісти, незалежні, ми поза політикою, ми не належимо ні до яких політичних партій і політичних об’єднань. Також ми хочемо сказати, що багатьом легше повірити, що ми найманці, наша акція була замовлена, але набагато легше повірити в це, ніж у те, що бандерівці крокували Москвою», – заявив промовець на відео.

Цей ролик – єдиний викладений у YouTube від імені користувача «stepan gonta», який уперше зареєструвався тільки того ж дня, 9 липня. Автентичність запису перевірити неможливо.

8 липня у Москві на редакцію газети «Московський комсомолець» напали хулігани з українськими гаслами: «Слава Україні!», «Героям слава!» та «Слава нації». В українській партії «Свобода» заявили, що не причетні до нападу на редакцію російського видання.

Російські агентства, які повідомили про інцидент, нагадали про публікації у пресі, ніби головного редактора газети Павла Гусєва в Україні підозрювали в можливій причетності до викрадення і продажу в сексуальне рабство українки; підтверджень цієї інформації не було, а сам Гусєв називав ці повідомлення неправдивими і безглуздими.

Сама ж газета підозрює в організації нападу під виглядом «акції українських націоналістів» одного з депутатів Державної думи Росії, з яким у «Московського комсомольця» виник конфлікт через статтю про «політичну проституцію» в російському парламенті.
XS
SM
MD
LG