Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали Ківалов і Марков «побили горшки» через землю


Регіонали Ігор Марков (ліворуч) та Сергій Ківалов
Регіонали Ігор Марков (ліворуч) та Сергій Ківалов
Київ – Корупційний скандал у фракції Партії регіонів показав, що її єдність – це лише міф, відзначають експерти, коментуючи конфлікт між депутатами з парламентської фракції цієї політичної сили. Регіонал Ігор Марков заявив, що його намагаються позбавити мандата через суд. За словами депутата, позов інспірував інший регіонал Сергій Ківалов, який нібито мститься за протидію незаконній забудові у центрі Одеси. Натомість Ківалов заяву Маркова називає маячнею, покликаною приховати злочинні дії. У керівництві фракції запевняють, що не переймаються цим конфліктом, і називають його «сімейним».

Член фракції Партії регіонів Ігор Марков надав розголосу конфлікту з колегою по фракції, депутатом Сергієм Ківаловим. Про складні стосунки з Ківаловим Марков розповів «Главкому», коментуючи позов заступника голови Одеської облради Олексія Гончаренка до суду з вимогою позбавити його депутатських повноважень.

Ігор Марков переконує, що за спробою забрати в нього мандат стоїть саме Сергій Ківалов, який мститься за протидію незаконній забудові у центрі Одеси.

Заяви Маркова – маячня, покликана приховати злочинну діяльність – Ківалов

Утім, Сергій Ківалов заявив у коментарі Радіо Свобода, що він не має стосунку до названого судового позову і що саме Ігор Марков намагається провести незаконну забудову.

Саме Марков хоче вкрасти 10 гектарів землі у курортній зоні
Сергій Ківалов
«Зараз взагалі не потрібні підстави та докази для маячливих заяв. Що стосується депутатських повноважень Маркова, то про такий позов я дізнався з інтернету. Що стосується його заяв – це намагання приховати свої злочинні дії. Саме Марков хоче вкрасти 10 гектарів землі у курортній зоні. Позов Гончаренка з цим ніяк не пов’язаний. На ділянці, про яку йде мова, будується унікальна церковно-парафіяльна школа, там буде храм, і з першого класу викладатимуть Закон Божий», – запевняє Ківалов.

Особисті егоїстичні інтереси переважають – Таран

Конфлікти між представниками корумпованої влади – це природне явище, зауважує у коментарі Радіо Свобода політолог Сергій Таран. Скільки б у Партії регіонів не приховували внутрішніх суперечок, рано чи пізно вони стають публічними, каже експерт.

І Марков, і Ківалов є провісниками проросійської ідеологічної позиції
Сергій Таран
«Те, що ця політична сила є єдиною, це лише міф. І Марков, і Ківалов є провісниками проросійської ідеологічної позиції, і навіть між цими людьми відбуваються конфлікти. Багато корупційних скандалів, проблем із забудовами, крадеться земля. У такій ситуації конфлікти будуть тому, що влада не прозора. Основне, що ними буде рухати, це не програма, не ідеологічні переконання, а боротьба за доступ до ресурсу. Особисті егоїстичні інтереси переважають», – зазначає Таран.

Це сімейний кухонний конфлікт – Чечетов

Цей конфлікт не може вплинути на роботу фракції Партії регіонів, тому її керівництво ним не цікавиться і вважає, що депутати самі розберуться, переконує перший заступник голови цієї фракції Михайло Чечетов.

Це сімейний конфлікт, внутрішній. Це антипатія двох людей та й все!
Михайло Чечетов
«Якась неприязнь одного до іншого. Тут лише міжособистісний конфлікт. Там, в Одесі, люди з гумором, можливо, тут особистий гумористичний конфлікт. Керівництво фракції нічого не робитиме. Воно того не варте. Це такий кухонний конфлікт. Це як ви дружині купили не ті парфуми, а їй не подобається. Купите інші! Воно того не варте, щоб цим займалися у Києві. Все це затихне. Це сімейний конфлікт, внутрішній. Це антипатія двох людей, та й усе!» – запевняє Чечетов.

Заступник голови Одеської обласної ради Олексій Гончаренко, який звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з позовом проти Центральної виборчої комісії з вимогою позбавити Ігоря Маркова депутатського мандата, в особистому блозі аргументував своє рішення. Він пише, що оскаржив обрання Маркова депутатом саме тепер, тому що стежив за роботою останнього у парламенті і не побачив його депутатських запитів, поправок та виступів із трибуни, а побачив участь у бійках та нерегулярне відвідування пленарних засідань. За словами Гончаренка, він саме тому і вирішив пригадати Маркову «підкуп виборців, бандитські напади та обман про факти біографії».

Олексій Гончаренко балотувався у депутати Верховної Ради в одному окрузі з Ігорем Марковим, але вибори програв.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG