Доступність посилання

ТОП новини

Кремль вкотре підштовхує Україну до Митного союзу (огляд преси)


Київ – Зареєстрований у Верховній Раді проект закону про мирні зібрання має великий демократичний і ліберальний потенціали, переконаний експерт газети «День». Однак, як зауважує видання, дехто із громадськості проти. Зокрема, експерт газети вважає, що сьогодні українцям потрібно пройти вузькою доріжкою між владою, яка боїться людей на вулиці, і радикальними активістами, які вважають, що жоден закон про мирні зібрання не потрібен у принципі. Поява альтернативного законодавчого акту може стати каменем спотикання у вирішенні проблеми мирних зібрань. Заголовок статті – «Як пройти «вузькою доріжкою?».

Від 1 вересня цього року Міністерство доходів і зборів зможе ефективніше перевіряти бізнес на обґрунтованість цін у контрактах на понад 50 мільйонів на
рік. Причому перевірятимуть операції як всередині країни, так і за кордон, де податки нижчі, аніж в Україні. Якщо податківці зафіксують відхилення від ринкових цін, підприємців штрафуватимуть на 5% від суми операції. Як підрахували у Міндоходів, таким чином за три роки вони зможуть додатково зібрати до бюджету близько 20 мільярдів гривень. Тоді як втрати казни від податкових ухилянь, за підрахунками Союзу промисловців та підприємців, уп’ятеро більші. Про це розповідає газета «День» у публікації «Контроль посилюється».

Митний союз з ініціативи Кремля вирішив затіяти маленьку торгову війну з Україною, інформує газета «Сегодня». Видання пише, що вчора було оголошено про введення спецмита на низку товарів, що поставляються з України до країн Митного союзу. Жертвою нової економічної атаки повинні стати українські шоколад і цукор, скло і вугілля. У такий спосіб Кремль хоче компенсувати втрати у податках, які, за підрахунками російського уряду, утворюються в результаті введення Україною додаткового мита на імпорт автомобілів. За торговими санкціями проглядається бажання Кремля ще раз підштовхнути Україну в Митний союз, переконаний експерт видання.

Газета «Сегодня» назває 23 найбрудніших міста Україна за минулий рік. Першість посідають – Горлівка, Одеса, Армянське, Слов'янськ, Дніпродзержинськ. Найчистіші ж в Україні – Карпати, де мало транспорту. Серед найчистіших міст – Трускавець, Яремча.

Днями Верховна Рада з подачі Кабміну ввела покарання за несплату парковки. Згідно з документом, водіям, які проігнорували паркомат або пробули на платній стоянці більше часу, ніж сплачено за чеком, загрожує штраф у розмірі від 136 до 204 гривень. Якщо автовласник заплатив, але залишив машину на місці, призначеному для інвалідів, його можуть оштрафувати на суму від 255 до 306 гривень. Закон ухвалений лише у першому читанні, однак експерти газети «Факти» називають ідею уряду «міною уповільненої дії». Вони вважають, що систему стягнення «паркувальних» штрафів побудують так, що часто замість півтори сотні гривень водіям доведеться викладати щонайменше тисячу.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG