Доступність посилання

ТОП новини

Пересічний українець має важелі протидії корупціонерам – експерт


Громадські активісти символічно відправили у небо переможців «Чемпіонату України з корупції – 2013», Київ, 17 червня 2013 року
Громадські активісти символічно відправили у небо переможців «Чемпіонату України з корупції – 2013», Київ, 17 червня 2013 року
Те, що Україна з року в рік опиняється у другій сотні світових рейтингів корупції, поряд із африканським державами, є закономірною тенденцією. Про це в ефірі програми «Ми разом» заявив голова Антикорупційної ради України Богдан Яким'юк. Коментуючи звіт неурядової міжнародної організації Transparency International, він звернув увагу на те, що в Україні за останній рік давав хабарі кожен третій респондент, а в Грузії – лише кожен двадцятий. Грузинський президент Міхеїл Саакашвілі довів, що ефективно боротися з корупцією можна, констатував Богдан Яким'юк. Але українські лідери здійснювали таку боротьбу лише на словах. Тому зрушення на краще можливі тільки за активної участі пересічних громадян.
Україна у другій сотні світових рейтингів корупції поряд із африканським державами
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:17:32 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Досвід ефективної боротьби з корупцією у Грузії є корисним і для України, наголосив Богдан Яким'юк, обґрунтувавши свою думку конкретними прикладами. Але у Грузії з цим явищем боролися «згори», завдяки політичній волі керівництва. Оскільки в Україні такої волі за всі понад 20 років незалежності держави не виявлено, залишається сподіватися на активність громадянського суспільства, констатував голова Антикорупційної ради. І на його думку, механізми для відсічі хабарництву, непотизму, загалом нахабству чиновників у пересічних українців є. І йдеться не лише про законодавство, не бракує і практичних важелів успішної протидії.

А як зазначив Радіо Свобода колишній керівник київської міліції, а нині народний депутат Віталій Ярема, правоохоронці у протидії цим злочинам не ефективні, бо підпорядковані саме найбільшим корупціонерам.

10.07.2013
Яка профілактика корупції, якщо кожен хабарник знає, що його не покарають?

Протягом останнього року понад третина українців давали хабарі – Transparency International далі

Найбільшим злом мешканці Львівщини вважають саме корупцію. Водночас жодного дзвінка на гарячу лінію прокуратури про зловживання службовців за останні місяці не надійшло. Від початку року працівники прокуратури надіслали у суд 35 справ, які стосуються корупційних дій службовців, понад сто осіб притягнуті до кримінальної і адміністративної відповідальності за вчинення корупційних порушень.

09.07.2013
Відсутність громадянського суспільства на руку корупціонерам

Земельні справи, медицина, освіта, суд – це ті сфери, де найчастіше процвітає корупція далі
  • Зображення 16x9

    Олександр Лащенко

    На Радіо Свобода – з березня 2005 року. До того працював три роки на Громадському радіо. Народився 1969 року в Києві. Закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

XS
SM
MD
LG