Доступність посилання

ТОП новини

Едвард Сноуден готовий виконати всі умови для притулку в Росії


Едвард Сноуден готовий виконати всі умови для притулку в Росії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

Едвард Сноуден готовий виконати всі умови для притулку в Росії

Колишній контрактник спецслужб США Едвард Сноуден, обвинувачуваний на батьківщині в шпигунстві, заявив, що дякує всім країнам, які готові надати йому притулок, і готовий прийняти всі подібні пропозиції.

З таким закликом він звернувся в п’ятницю на зустрічі з правозахисниками і політиками у московському аеропорту «Шереметьєво».

Одна з учасниць зустрічі, заступник голови московського бюро Human Rights Watch Тетяна Локшина повідомила Радіо Свобода: «Насправді він сказав, що він готовий негайно просити притулку в Росії. Чи подати офіційну заявку відразу ж. І він би хотів, щоб організації, присутні на зустрічі, втрутилися, щоб вплинути на рішення президента Путіна щодо надання притулку».

Сноуден просить російських правозахисників допомогти йому отримати притулок і гарантії безпечного пересування, щоб мати можливість полетіти до Латинської Америки.

Сноуден, який на початку червня оприлюднив секретні дані про програми електронного стеження американських спецслужб, заявив, що вчинив правильно і не шкодує про це. Він наголосив, що не прагнув до наживи, не співпрацював із жодною іноземною державою, щоб гарантувати свою безпеку. Він зазначив, що дії спецслужб порушують закони США і Всесвітню декларацію прав людини.

Російська влада висловила готовність надати притулок Сноудену на колишніх умовах – мова йде про відмову від завдання шкоди США.

23 червня Едвард Сноуден прибув у «Шереметьєво» з Гонконгу і відтоді перебуває в транзитній зоні аеропорту.
XS
SM
MD
LG