Доступність посилання

ТОП новини

Слоненя Хорас у Київському зоопарку не є хворим?


У київському зоопарку заявили, що слоненя Хорас здорове
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Оксана Рущак

Київ – Слоненя Хорас почувається нормально, не страждає від самотності та не потребує подруги, запевняє керівництво Київського зоопарку. Захисники ж тварин зовсім іншої думки.

Головний лікар Київського зоопарку Інна Васильківська заявила, що ніякої хвороби у слоненяти Хораса немає, він почувається дуже добре і поводиться дуже активно.

«Як ви бачите, слон досить активний. Він не стоїть на одному місці, не зациклюється, спілкується із відвідувачами, із задоволенням позує Вам, слон багато купається, прекрасно харчується, грається. Тобто він проявляє звичайну свою поведінку: обсипається піском, лежить в калюжі, спілкується з носорожком… Слон отримує їжу невеликими порціями протягом дня. Отримує рослинну їжу: сіно, зелена маса, свіжі, сухі гілки, моркву, буряк та мюслі та інколи отримує яблука», – запевнила Інна Васильківська.

Що ж до подружки для Хораса, то директор зоопарку Євген Кирилюк констатує, що слон Хорас ще молодий і не страждає від відсутності подружки. До того ж не можна думати про купівлю нової тварини, оскільки немає місця для її проживання, і це недешево обійдеться.

«Для того, щоб купити слоненят, потрібні нормальні умови. А нормальні умови з’являться, коли буде готовий слоновник, котрий стоїть в недобудованому стані. Наразі виконано 60% робіт», – сказав він.

Євген Кирилюк також підтвердив той факт, що рахунок київського зоопарку на сьогодні заблоковано, а робітникам на два дні затримали зарплату. Причиною цього є старий, ще з 2009 року, борг зоопарку. Гроші на погашення його казначейство вже виділило, але не перерахувало з невідомих причин на рахунок підрядника.

Це питання, зазначає Кирилюк, вирішується на рівні міста. Єдиною проблемою наразі є зарплата для робітників. Що ж до поставки їжі для тварин, то, незважаючи на таку ситуацію, продукти постачатимуться в борг. Євген Кирилюк наголошує на тимчасовості цієї ситуації.

«Ситуація в зоопарку тільки погіршується»

На неналежних умовах утримання тварин та жорстокому ставленні до них наголошує активістка, захисниця прав тварин Тамара Тарнавська.

«Київський зоопарк саме за неналежні умови утримання тварин та жорстоке ставлення до них у 2007 році було виключено з престижної Міжнародної асоціації зоопарків і акваріумів. Київська влада запевняла, що зоопарку вдасться повернутися в асоціацію, цього не сталося. Ситуація в зоопарку тільки погіршується», – зазначає вона.

Тамара Тарнавська також пригадала історію зі слоном Боєм, котрий помер саме від неналежного догляду. Тоді керівництво пояснило: мовляв, якісь міфічні особи проникли на територію і отруїли тварин. Насправді ж керівництво зоопарку дбає не про тварин, а про свої власні інтереси, так само і з іншими смертями, зауважила захисниця тварин. На численні ж прохання про допомогу влада, на жаль, не реагує, каже вона.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG