Доступність посилання

ТОП новини

Каїр: демонстрації прихильників та супротивників Мурсі


Прихильники Мурсі на п’ятничній молитві у Каїрі, 12 липня 2013 року
Прихильники Мурсі на п’ятничній молитві у Каїрі, 12 липня 2013 року
У столиці Єгипту Каїрі десятки тисяч прихильників поваленого президента-ісламіста Мухаммада Мурсі вийшли на вулиці із закликом повернути його до влади.

Демонстранти зібралися біля мечеті Рабаа-аль-Адавія, вигукуючи гасла проти військових, які 3 липня, як стверджують демонстранти, здійснили державний переворот. Сам Мурсі був узятий під варту і зараз утримується, як запевняють представники нової влади, в безпечному місці «заради його ж блага». Поки ніяких звинувачень йому не висунули.

Цього ж дня супротивники Мурсі також закликали до проведення масової акції на центральній площі Тахрір у Каїрі, поблизу президентського палацу. Після вечірньої молитви вони закликали зібратися для спільного розговіння в Рамадан – після заходу сонця.

Тимчасовий прем’єр-міністр Хазем аль-Беблаві пообіцяв у п’ятницю, що наступного тижня в Єгипті з’явиться новий уряд, який відновить цивільну владу.

На початку місяця військове командування ухвалило рішення про відставку Мурсі після мільйонних демонстрацій незадоволених політикою президента.
XS
SM
MD
LG