Доступність посилання

ТОП новини

Футбол: «Динамо» втрачає на старті


Від часу призначення президентом «Динамо» Ігорем Суркісом (ліворуч) головного тренера Олега Блохіна минуло вже майже десять місяців
Від часу призначення президентом «Динамо» Ігорем Суркісом (ліворуч) головного тренера Олега Блохіна минуло вже майже десять місяців
В українському футболі завершилася літня міжсезонна пауза. Спершу в Одесі «Чорноморець» і «Шахтар» розіграли Суперкубок, згодом стартували і змагання в прем’єр-лізі, а вже в четвер перший із українських клубів розпочне участь у єврокубках.

Уже перший тур чемпіонату показав, що фаворитам буде непросто. Чинний чемпіон «Шахтар» з великими проблемами здолав опір ужгородської «Говерли», яка залишилася в прем’єр-лізі випадково. В першому таймі закарпатська команда під керівництвом спраглого до роботи В’ячеслава Грозного нічим не поступалася гранду і була навіть ближчою до взяття воріт, ніж гірники.
Лише по перерві дався взнаки клас донеччан. На 47-й хвилині Гречишкін відкрив рахунок, але інтрига трималася аж до 89-ї, коли Адріано довів перевагу чемпіонів до двох м’ячів і зняв питання про переможця.

«Ми були не готові до тієї гри, яку показала «Говерла», визнав після гри головний тренер «Шахтаря» Мірча Луческу і додав: «Уявляю, наскільки буде непростий чемпіонат. Ми повинні швидше адаптувати новачків до нашої гри і в той же час молодим повинні давати грати, як сьогодні Гречишкіну і Кривцову. Робити це для того, щоб замінити гравців, які можуть залишити команду».

«Динамо» відпускає конкурентів

На відміну від «Шахтаря», який свого суперника все ж переграв, київські динамівці втратили важливі очки вже в першому турі. Луцька «Волинь» розпочала новий чемпіонат з голу на стадіоні «Олімпійський» – уже на другій хвилині у воротах Шовковського розписався Кінаш. Усе, на що вистачило «Динамо» – зрівняти рахунок наприкінці першого тайму, коли новачок киян Мбокані першим зорієнтувався в метушні поблизу воріт луцької команди.

Тотальна перевага в другому таймі користі динамівцям не принесла – рахунок 1:1 залишився незмінним. Наставник «Динамо» Олег Блохін після гри відзначив, що здобувати очки доведеться у складніших протистояннях.

«Нервова гра, ми повинні були обігрувати «Волинь», але не реалізували моменти і пропустили необов’язковий гол. Ми втратили два очки, і надолужувати доведеться у іншому місці – з «Шахтарем», «Металістом», – твердить Блохін.

Решта результатів першого туру не здивувала. «Дніпро» розгромив київський «Арсенал» з рахунком 3:0, луганська «Зоря» в Сімферополі переграла «Таврію» (2:0), маріупольський «Іллічівець» у Запоріжжі був сильніший за «Металург» (1:0). «Карпати» після чергової кадрової революції поступилися у Львові полтавській «Ворсклі» (0:2), а «Севастополь» і одеський «Чорноморець» у Криму очки поділили – 1:1.

Сьогодні перший тур завершиться у Харкові, де «Металіст» прийматиме донецький «Металург».

«Чорноморець» – від Суперкубка до Ліги Європи

Першим із українських клубів стартує в новому сезоні на міжнародній арені «Чорноморець». Минулого тижня одесити дізналися, що для участі в другому кваліфікаційному раунді Ліги Європи їхати доведеться не до далекої Албанії, а до близької Молдови.

18 липня одесити прийматимуть молдовську «Дачію», а 25 липня поїдуть до неї в гості.

У першому кваліфікаційному раунді Ліги Європи команда з Кишинева за підсумками двох матчів здолала опір албанської «Теути» за рахунок виїзного голу. На виїзді «Дачія» поступилася 1:3, але вдома змогла компенсувати відставання – 2:0.

Та перш ніж дізнатися про суперника в єврокубках, футболісти «Чорноморця» перед власними уболівальниками поступилися в матчі за Суперкубок України донецькому «Шахтареві».

Гірники переграли одеситів з рахунком 3:1. У першому таймі під час блискавичних контратак двічі відзначився новачок «Шахтаря» – бразильський півзахисник Фред.

Інтрига повернулася до гри перед перервою, коли екс-нападник криворізького «Кривбасу» Олексій Антонов вдало зіграв головою. Та вУ другому таймі на 63-й хвилині питання про переможця зняв Тайсон, який реалізував пенальті.
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG