Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Дніпропетровщини перевіряє інформацію про побиття юнака в міліції


У Дніпропетровську перевірять факти, викладені у зверненні громадянина про побиття його правоохоронцями, під час розслідування кримінального провадження. Про це повідомили в прокуратурі Дніпропетровської області.

За повідомленням, до органів прокуратури Дніпропетровської області звернувся громадянин зі скаргою на дії працівників Індустріального райвідділу міліції в області про побиття його працівниками міліції під час затримання за скоєння злочину.

«Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 365 Кримінального Кодексу України (перевищення службових повноважень)», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Як повідомили Радіо Свобода в понеділок у прес-службі прокуратури області, щойно будуть результати перевірки, відомство одразу ж про них заявить.

За інформацією прокуратури, для встановлення істини у справі проводяться слідчі дії – допитуються свідки, правоохоронці, лікарі, призначено судово-медичну експертизу. 19-річний юнак обвинувачується у скоєнні грабунку. За словами хлопця, міліціонери били його руками та ногами, душили поліетиленовим пакетом та заганяли голки під нігті. Водночас прокурор міста В’ячеслав Биков зазначив, що одразу після виходу на телебаченні сюжету, де юнак розповідав про побиття в міліції, до правоохоронців звернулись дві громадянки із заявами про те, що впізнали в чоловікові грабіжника.

На Дніпропетровщині цього року до судів передали три кримінальні справи за фактами застосування тортур у міліції. Дніпропетровські правозахисники заявляють, що таких випадків набагато більше.
XS
SM
MD
LG