Доступність посилання

ТОП новини

ЄС, найімовірніше, відмовить Януковичу в підписанні угоди (огляд преси)


Євросоюз, найімовірніше, відмовить президентові Януковичу у підписанні угоди про асоціацію на саміті Україна-ЄС – таких висновків дійшли експерти газети «Вечірні Вісті» під час круглого столу на цю тему. Оприлюднений звіт громадського моніторингу «Асоціація з ЄС: як Україна виконує умови для підписання угоди» свідчить про те, що із вказаних 11 критеріїв «списку Фюле» лише у чотирьох можна відзначити певний прогрес, у п’яти – мінімальний прогрес, а у двох – прогрес відсутній взагалі. Експерти видання наголошують, що українська влада так і не визначилася щодо інтеграції, вона і досі вагається, до якого союзу пристати – європейського чи євразійського.

Через велику діру у газовому балансі України у виробників можуть виникнути серйозні проблеми з паливом для роботи, а в українського уряду – зі створенням газових запасів на зиму, пише газета «День». Ухвалена Кабінетом міністрів 19 червня постанова, яка так і не опублікована, зобов’язала приватні газовидобувні компанії, що працюють в Україні, у період підготовки до опалювального сезону закачувати половину видобутого газу до підземних сховищ. При цьому НКРЕ підвищила тариф за зберігання газу у підземках у більш як 2,5 рази. Це вже призвело до того, що на початку липня кілька підприємств лишились без газу на 5 і більше годин. Експерт газети вважає, що, позбавивши видобувників можливості розпоряджатися власними ресурсами, держава фактично обмежила право власності виробника на товар. Отже, сьогодні ніхто не впевнений, коли зможе скористатися своїм же газом. Про таємниці підземного зберігання розповідає газета «День».

Журнал «Фокус» з’ясував, скільки і на чому можуть заробити українські студенти під час літніх канікул. Серед тимчасової роботи для студентів найбільш поширені вакансії промоутерів, кур’єрів, офіціантів, продавців пива та морозива. Зазвичай студентові на літньому підробітку вдається отримувати від 2 до 3 тисяч гривень на місяць. Більше про це – у матеріалі «Тимчасово зайняті».

Нездійснену мрію Богдана Ступки – авторську постановку «Гамлета» – втілять у життя актори Театру імені Франка. У такий спосіб вони хочуть виконати творчий заповіт актора і вшанувати його пам’ять. Це буде вистава з використанням новітніх сценічних технологій, де головні ролі виконають Остап і Дмитро Ступки, а образ батька Гамлета, який з’являється як привид, – у виконанні Богдана Ступки, пише газета «День». Вдова великого актора Лариса Ступка підтримала ініціативу франківців і висловила сподівання, що вистава стане «діючим пам’ятником» Богданові Ступці. Репетиції вистави розпочнуть у день смерті актора – 22 липня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG