Доступність посилання

ТОП новини

Понад дві третини прямих закордонних інвестицій в Україну надходять з Кіпру – ЄБА


Понад дві третини прямих закордонних інвестицій, які вкладено в українську економіку в останні роки, надходять з Кіпру. Про це ідеться у дослідженнях експертів Європейської бізнес-асоціації (ЄБА), які оцінили інвестиційні ризики України у 2013 році.

«Якщо до кризи 2008 року інвестиції з Кіпру становили максимум 20 відсотків від усіх прямих закордонних інвестицій, то нині вони перевищили дві третини інвестиційного обсягу», – мовиться в доповіді.

Тобто значна частина прямих іноземних інвестицій – це просто повернення грошей, які виходять з України через трансферне ціноутворення і повертаються назад як прямі іноземні інвестиції. Відтак ці інвестиції не приносять в Україну сучасних технологій, необхідних для модернізації української економіки. Ці інвестиції здебільшого не скеровані на створення нових виробництв і нових робочих місць, звертають увагу у ЄБА.

Дослідження інвестиційної і ділової привабливості України ЄБА провело за підтримки дослідницької компанії InMind у червні цього року з участю більш як 140 топ-менеджерів українських та європейських компаній-членів асоціації.
XS
SM
MD
LG