Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську знову розслідують замах на вбивство правозахисника


Керівник обласної правозахисної організації «Допоможемо дітям» Микола Кожушко
Керівник обласної правозахисної організації «Допоможемо дітям» Микола Кожушко
У Дніпропетровську знову взялись за розслідування замаху на вбивство керівника обласної правозахисної організації «Допоможемо дітям» Миколу Кожушка. Прокуратура Дніпропетровська скасувала рішення слідчого відділу Жовтневого районного відділу міліції міста щодо закриття справи.

За інформацією з прокуратури, наразі старший прокурор прокуратури Жовтневого району скасував рішення про закриття справи і спрямував її до райвідділу міліції на подальше розслідування. Раніше, у квітні 2013 року, справа була закрита «за відсутністю складу кримінального правопорушення».

«Я вважаю це рішення прокуратури позитивним – вона захистила мої права як громадянина України. Я є потерпілою особою. Я цю справу маю намір довести до кінця, адже це захист моєї честі та гідності», – сказав Радіо Свобода Микола Кожушко.

На початку січня 2013 року за фактом замаху на вбивство голови громадської організації Миколи Кожушка правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Кожушко, який є головою Дніпропетровської обласної громадської організації «Допоможемо дітям», тоді заявив, що в Україні виникла «реальна загроза його життю» через те, що він займався питаннями, за його словами, незаконного розподілу чиновниками житла для дітей-сиріт. У відповідь, заявляє Кожушко, чиновники залякували його й погрожували йому.

Кожушко спершу виїхав до Росії, а потім до Білорусі й попросив політичного притулку в обох країн, однак потім знову повернувся до України. В Україні, у службі в справах дітей Дніпропетровської міської ради, заявляли, що співпрацювали з Миколою Кожушком, але його гучні заяви щодо порушень прав дітей не підтверджувались.
XS
SM
MD
LG