Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі знешкодили 500-кілограмову бомбу, пляжі міста відкрили


Група підводного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у місті Севастополі успішно знищила 500-кілограмову німецьку авіабомбу часів Другої світової війни (SD-500). За повідомленням офіційного сайту держслужби, це сталося о 07:28 ранку 16 липня.

До операції знищення вибухонебезпечного предмету, окрім професійних водолазів-саперів Управління ДСНС України в місті Севастополі, були залучені службовці Управління у справах цивільного захисту Севастопоьскої міської державної адміністрації, Севастопольського Управління МВС України, Прикордонна служба, медики і представники районних адміністрацій міста. Загалом у розмінування брали участь понад 120 осіб, 10 одиниць техніки, 4 плавзасоби.



Роботи тривали з 4-ї години ранку. За допомогою понтонів водолази-сапери ДСЕС підняли вибухонебезпечний предмет з дна бухти і на катері почали його буксирування з Карантинної бухти до місця підриву – в район мису Товстий. Там її опустили на глибину близько 10 метрів на відстані 300 метрів від берега. Після цього група водолазів-саперів заклала вибуховий заряд, і вибухонебезпечний предмет був знищений.

Після закінчення спецоперації доступ до всіх міських пляжів та прибережної території був відкритий.
XS
SM
MD
LG