Доступність посилання

ТОП новини

Росія не продовжила Україні квоти на безмитну поставку українських труб


Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв на нараді з розвитку чорної металургії в Росії повідомив про рішення щодо постачань української трубної продукції до Росії.

«Я ухвалив рішення не продовжувати дію квот на постачання української трубної продукції в цьому півріччі, незважаючи на низку звернень із цього питання», – сказав Медведєв.

Прем’єр підкреслив, що треба грамотно використовувати переваги Митного союзу для захисту від недобросовісної конкуренції іноземних виробників. Поставки трубної продукції понад квот обкладаються антидемпінговими митами: на обсадні труби – 18,9%, насосно-компресорні – 19,9%, нафтопровідні – до 37,8%. Загороджувальні мита діють до листопада 2015 року.

У вересні 2011 року Україна, Росія, Білорусія і Казахстан підписали угоду, що регулює обсяги безмитних поставок українських труб до країн Митного союзу.
В рамках цієї угоди квота України на поставки труб в Росію в 2011 і 2012 роках становила по 300 тисяч тонн. Наприкінці грудня минулого року сторони внесли в угоду зміни, згідно з якими квота на безмитні поставки труб до Росії для України була встановлена на період з 1 січня по 30 червня 2013 року в обсязі 120 тисяч тонн.

11 липня Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і добробуту людини (Росспоживнагляд) забракувала кілька партій української кондитерської продукції. На початку 2012 року Росспоживнагляд заборонив ввезення сирів низки українських підприємств на територію Росії, заявивши, що в них виявлено велику кількість пальмової олії. 10 липня стало відомо, що Російська Федерація має намір оподаткувати додатковими спеціальними митами імпорт з України вугілля, шоколаду і скла у відповідь на запровадження Києвом спеціальних мит на імпорт автомобілів.
XS
SM
MD
LG