Доступність посилання

ТОП новини

Донька активістки з Запоріжжя заявила про репресії


Репресії торкнулись родичів Раїси Радченко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:42 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Репресії торкнулись родичів Раїси Радченко

У Запоріжжі розпочались повноцінні репресії щодо родини активістки Раїси Радченко, яку за рішенням суду направили до психлікарні, заявила у вівторок Радіо Свобода її донька.

Як сказала Дарина Радченко, цього дня до неї завітала комісія з Управління у справах дітей Запорізької міської ради. Чиновники заявили, що отримали анонімне повідомлення про порушення прав дитини. Зокрема, йдеться про онука активістки.

Члени комісії прийшли разом із працівниками міліції. Вони описали стан квартири і склали протокол, хоча спочатку намагались змусити доньку активістки підписати порожній акт, заявила вона.

Як розповіла Дарина Радченко, вона підписала заповнений бланк і сфотографувала його. Чиновники на власні очі упевнились, що дитина живе в добрих умовах, і пішли.

Дарина Радченко в ексклюзивному інтерв’ю для Радіо Свобода заявила, що реально непокоїться за життя своєї матері і безпеку своєї сім’ї.

Адвокат Раїси Радченко Марина Захарова також повідомила, що в понеділок після засідання суду за нею слідкували невідомі особи.

Того дня суд у Запоріжжі залишив активістку на примусовому лікуванні у психіатричному диспансері. Сама Раїса Радченко заявляє, що це помста з боку міської влади та силовиків, на бездіяльність яких вона неодноразово скаржилась до Києва і вже багато років оскаржує в судах.
XS
SM
MD
LG