Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім наполягає, щоб Росія видала Сноудена


Едвард Сноуден (у центрі) спілкується з правозахисниками і журналістами в аеропорту «Шереметьєво», Москва, Росія, 12 липня 2013 року
Едвард Сноуден (у центрі) спілкується з правозахисниками і журналістами в аеропорту «Шереметьєво», Москва, Росія, 12 липня 2013 року
Адміністрація президента Обами знову звернулася до Кремля, наполягаючи на видачі для суду у США ініціатора розголошення секретної інформації Едварда Сноудена.

Про це заявив речник Білого дому Джей Карні.

«Наша позиція полягає в тому, що пан Сноуден має повернутися до Сполучених Штатів, йому не мають дозволити брати участь у подальших міжнародних поїздках, за винятком тієї, яка поверне його до США. Він не борець за права людини. Він не дисидент. Він звинувачується у розголошенні секретної інформації», – відзначив речник.

Водночас Федеральна міграційна служба Росії заявила, що протягом трьох місяців може розглядати подане у вівторок прохання Сноудена про надання тимчасового притулку.

Колишній співробітник Агентства національної безпеки США за контрактом Едвард Сноуден живе у транзитній зоні московського аеропорту «Шереметьєво» з 23 червня, коли він прибув із Гонконгу. Вашингтон відкликав його американський паспорт, і продовжити свою мандрівку на законних підставах Едвард Сноуден не може.

Едвард Сноуден попросив про тимчасовий притулок у Росії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
XS
SM
MD
LG