Доступність посилання

ТОП новини

Майже половина українців очікують нових політичних лідерів – соцопитування


Майже половина населення України (49,1%) вважає, що країні необхідні нові політичні лідери, про що свідчать результати опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та соціологічною службою Центру Разумкова.

При цьому 37,1% вважають, що країні достатньо тих політичних лідерів, які є на сьогодні, 13,8% не змогли відповісти. Думка про необхідність нових політичних лідерів в Україні переважає у жителів західного (37%) і східного (53%) регіонів. Потребу в нових лідерах вбачають переважно прибічники Всеукраїнського об’єднання «Свобода» – 62% і партії «УДАР Віталія Кличка» – 61%.
На думку опитаних, новими лідерами можуть стати представники як вже наявних політичних партій, де вони були не на перших ролях (27%), так і нових політичних сил – 25%.

Більше третини громадян України (35%) вважають, що українському народу постійно потрібна «сильна рука». Однак, на думку абсолютної більшості (83%) такі лідери мають діяти виключно в рамках закону за принципом «закон один для всіх».
Опитування було проведено Фондом «Демократичні ініціативи» та Центром Разумкова з 17 до 22 травня 2013 року. Загалом було опитано 2010 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки становить 2,3%.
XS
SM
MD
LG