Доступність посилання

ТОП новини

У Єгипті склав присягу тимчасовий уряд


Тимчасовий уряд Єгипту, Каїр, 16 липня 2013 року
Тимчасовий уряд Єгипту, Каїр, 16 липня 2013 року
Підтримувані військовими тимчасові лідери Єгипту привели до присяги членів першого кабінету міністрів з часу відсторонення від влади армією президента Мухамеда Мурсі несповна два тижні тому.

Церемонія відбулася у вівторок у Каїрі, незважаючи на сутички, які точилися протягом ночі між силами безпеки та прихильниками Мурсі. У результаті протистояння загинуло семеро людей і понад 260 отримало поранення.

До складу тимчасового кабінету входять семеро членів попередньої адміністрації, в тому числі начальник штабу сухопутних військ Абдель Фаттах ель-Сісі, якого називають архітектором повалення Мурсі. Він склав присягу як перший заступник прем’єр-міністра і міністр оборони. Жінки отримали портфелі міністрів охорони здоров’я, інформації та захисту навколишнього середовища.

Ліберальний політик Мунір Факгрі Абдель Нур, який є християнином, виконуватиме обов’язки міністра торгівлі і промисловості.

Речник виконуючого обов’язки президента Єгипту Адлі Мансура сказав, що влада сподівалася на приєднання ісламістських рухів, включно з «Мусульманським братством», до заходів, скерованих на національне примирення. Проте чільні керівники «Братства» заявили, що вони продовжуватимуть свої протести до часу поновлення Мурсі на посаді президента.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG