Доступність посилання

ТОП новини

Страсбурзький суд закінчив підготовчу частину в розгляді другої скарги Тимошенко – захисник


Сергій Власенко, захисник Юлії Тимошенко, повідомив, що Європейський суд з прав людини завершив підготовчу частину в розгляді другої скарги екс-прем’єра, що стосувалась «газової справи» і політичних мотивів судового процесу.

Захисник повідомив, що український уряд повинен надати відповіді за цією скаргою впродовж 16 тижнів, тобто до 23 жовтня. Потім, за процедурою, захист повинен надати свої заперечення на зауваження уряду. Лише тоді можна буде очікувати на остаточне рішення Європейського суду з прав людини.

«Ми зробимо це дуже швидко, впродовж одного тижня, максимум двох, і після цього в будь-який момент можна буде очікувати рішення Європейського суду з прав людини», – сказав Власенко.

У другій скарзі Юлія Тимошенко вказує на порушення статті 6 Європейської конвенції з прав людини та статті 18, що стосується політичних мотивів усього процесу. Екс-прем’єр також посилається на порушенні 3-ї статті – нелюдське поводження та тортури; порушення прав, пов’язаних із систематичним незаконним оприлюдненням відео з боку пенітенціарної служби.

Власенко нагадав, що рішення за першою скаргою щодо незаконного затримання і досудового арешту Юлії Тимошенко було оголошено 30 квітня. У випадку відсутності апеляцій 30 липня воно набуде остаточного статусу.
XS
SM
MD
LG