Доступність посилання

ТОП новини

Колесніченко пропонує штрафувати учасників масових акцій у масках


Народний депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко пропонує штрафувати учасників політичних і громадських акцій, які приховують свої обличчя за масками.

«Суть законопроекту дуже проста – якщо людина хоче висловлювати свій протест і хоче це робити в законному порядку, їй немає потреби ховати своє обличчя. А якщо вона приходить у масці на такі заходи, отже, вона свідомо готує провокації і свідомо переконана, що порушує закон», – розповів Колесніченко агентству «Інтерфакс-Україна» про свій законопроект, що пропонує посилити заходи протидії екстремістській діяльності.

«Отже, він провокує масові заворушення, провокує законослухняних громадян на порушення закону і при цьому заздалегідь знає, що він уникне відповідальності», – сказав депутат.

Він додав, що загальновідомо і про існування певних груп людей, які чинять провокації під час масових акцій за певну плату.

«Людей, котрі приховують свої обличчя під час масових акцій, мають затримувати та штрафувати в установленому законом порядку за порушення порядку проведення масових заходів», – пояснив депутат суть своєї законодавчої ініціативи.

Колесніченко зазначив, що пропонує штрафувати таких учасників акцій, але не виключив посилення заходів покарання в разі повторення таких дій учасниками акцій протесту. Депутат зазначив, що цей законопроект він зареєстрував іще три роки тому, а тепер лише перереєстрував документ у парламенті нового скликання.
XS
SM
MD
LG